News Category 2076/10/23

पाउरोटी उद्योगिहरुलाई असल उत्पादन अभ्यास सम्बन्धी तालिम

दैनिक समाचारदाता

पाउरोटी उद्योगिहरुलाई असल उत्पादन अभ्यास सम्बन्धी तालिम

दैनिक समाचारदाता
राजविराज, २२ माघ । 
    खाद्य प्रविधि तथा गुण नियन्त्रण डिभिजन कार्यालय राजविराजले बुधबार सिरहा र सप्तरीका पाउरोटी (बेकरी) उद्योगिहरुलाई एक दिने असल उत्पादन अभ्यास सम्बन्धी तालिम दिएको छ । 
    सिरहा र सप्तरीका ४० जना पाउरोटी उद्योगिहरुको सहभागितामा आयोजित सो तालिममा डिभिजन कार्यालयका खाद्य निरिक्षक सुरेश कुमार सिंहले सहजिकरण गरेका थिए । 
    राजविराज वडा नं. ८ का अध्यक्ष जयनारायण मण्डलको प्रमुख आतिथ्यमा आयोजित तालिममा पाउरोटी बनाउँदा विभिन्न प्रक्रियालाई ध्यानमा राखी उत्पादन गर्नु पर्ने बारेमा जानकारी दिएको खाद्य निरिक्षक सिंहले बताए । 
    उनले पाउरोटी उत्पादन गर्ने बेला प्रशोधन कक्ष, प्रशोधनका पूर्वाधार, प्रशोधन प्रविधि तथा उपकरण, क्यालिब्रेसन, कच्चा पदार्थको भण्डारण, पानी, प्रक्रिया नियन्त्रण विधि, सरसफाई, व्यक्तिगत सरसफाई, चरा, किरा, मुसा नियन्त्रण व्यवस्था, फोहर व्यवस्थापन, मर्मत सम्भार, गुणस्तर, ढुवानी, वितरण, गुणस्तरहिन उत्पादनको व्यवस्थापन, रेकर्ड, अभिलेख, तालिम, जनशक्ति र उपभोक्ताको गुनासो समेतलाई ध्यानमा राखी उत्पादन गर्नु पर्ने कुरामा ध्यान दिन उनीहरुलाई सुझाव समेत दिए । 

प्रतिकृया दिनुहोस

ताजा अपडेट